Category Archives: Agymenés

Ezek a fránya midikloriánok…

sidious Eltűnődtem vagy egy hónapja, hogy hogy is van ez a midikloriánokkal. Van két jedi, akik harcolni készülnek egymással, tegyük fel. A vérükben van az erő, mint azt tudjuk, és azt is hogy röviddel előbb meglátják/megérzik az eseményeket, mint akikkel nincs az erő. Tehát ez azt jelenti, hogy egy picit a jövőbe látnak.

Namost, tegyük fel hogy jedi vagyok, velem szemben egy másik. Meg akarom támadni, mondjuk teszek egy balkanyart a fénykarddal, de ezt a másik előre látja, ezért készül lendíteni a kardját jobb felé és közben egy testcsellel ellentámadni akar. Ám ezt én látom, tehát nem is balra megyek hanem inkább a kirúgó bal lábát fogom megakasztani, de Ő ezt látja… stb. Egy mozdulatot nem tettünk és lényegében az elménkkel harcolunk.

Nem úgy kellett volna tehát kinéznie a Csillagok Háborújában a harcoknak, hogy két jedi fél órán keresztül áll szemben egymással, meg sem mozdulnak csak egymás szemébe bámulnak, aztán az egyik hirtelen levágja a másik fejét? Értem, nem olyan látványos, de nem így kellett volna lennie?

Aztán egy oldalon rátaláltam, hogy nem ugyanakkora a midikloriánok száma a jediknél (illetve a sith-eknél), és ha van sorrend, akkor nyilván a jövőbelátásban is van. Viszont ha így van, akkor egy magasabb szintű jedit az életben nem nyír le egy alacsonyabbrendű, hiszen bárhogyan segíti a düh vagy a kétségbeesés, az erősebb ba^H^Hgyőz. A sok agymenésnek az lett a vége, hogy halvány fogalmam sincs, majd valaki kisegíthetne…

Anakin Skywalker / Darth Vader = 27 700 midiklorián

Luke Skywalker = 14 500

Obi-Wan Kenobi = 13 400
R2D2 = 0, hehe