Ehe-ehe

Jó, tudom, gyerekes meg lejárt meg gagyi. Láttam már 404-es oldalt, amin depressziós webszerver volt, láttam már káromkodást, sima átirányítást, blue screen death-t és sima fehér, üres lapot is. De ezt itthon fotóztam:

404-es%20hiba

"Vízi rájder, Öcsém!"

Megnéztük pénteken az Övegtigris 2-t, ezzel hozzásegítve a filmet a rekordhoz, amelyet az első hétvégén elért nézőszámmal mérnek. (Eddig asszem, a “Miniszter félrelép” vezetett, de nem biztos.) A lényeg, hogy remélhetőleg Rudolf Péter ok nélkül fosott a netre kikerült verzió miatt.

A filmről már jó sokan írtak, úgyhogy nem ragoznám túl – egyetértek azzal, hogy a film egész jól indul, kicsit ugyan nyögvenyelős, én több poént ki tudtam volna hozni belőle. Meg kicsit kavarodás van az elején, bár a végéhez képest az semmi, de ne ugorjunk nagyokat. Szóval van egy viszonylag erős kezdés, aminek Oszi bá’ (Szilágyi Tibor) adja meg a kezdőlökést. Én mondjuk igazából nem tudtam nevetni, de a moziban mindenki röhögött, szóval gondolom, velem lesz a baj. 🙂

A film közepe még teljesen vállalható, bejönnének a poénok is, csak pár dolgot nem értek: bejön egy szál a régi reklamálós idióta vevővel (Kállóy-Molnár Péter), illetve Lali (volt (?)) barátnőjével (?). Egyszer csak feltűnnek, valamit mondanak, aztán kész, elfelejtődnek. Teljesen érthetetlen, mi keresnivalójuk van ott, főleg mert semmi vicceset sem mondanak. Az első részben ott van ugye a bubiskanál, meg az “éhesvagy? eddmegbazmeg”, illetve a “most baj, hogy őszinte voltam? – Nem, de nem kellett volna azt mondani, hogy pusztuljon el! – De miért? – Mert a nagyapám”, (Nem hiszem, hogy pontosan idéztem, de bennem valami ilyesmik maradtak meg).

Szóval jönnek az újabb viccesnek szánt, de inkább gegre alapozó jelenetek. Mondhatnám, nem bízzák a véletlenre, hiszen a helyzetkomikum mindig bejön, és nem kell eredeti, jó poénokon agyalni. A film közepétől totál szétesik a film, én nem tudom, mi történt, de gyanítom, hogy a rendezői munkával voltak komoly bajok. Lassan minden színész kiesik a szerepéből, és elkezdi saját magát (illetve saját hülye alteregóját) alakítani. A film végén az az erőltetés, hogy hasonlítson az első rész végéhez, egyszerűen SZÁNALMAS.

Hogy mondjak valami jót is: ami sztorija van a filmnek, az alapvetően jó, ez a vállalkozó (Gesztesi Károly), aki azt hiszi, mekkora arc, közben ugyanolyan hülye, mint a többiek, nagyon bejött. SPOILER-VESZÉLY: Örültem volna, ha a film végén kiderül, hogy az a szociológusnő, akiben az egyetlen vicces(nek kéne lennie), hogy nem értjük, mit beszél, nyer valamilyen díjat a kamerájával felvett jelenetekkel. De mindegy, ez a poén elúszott. Apropó, hogy hívják a színésznőt? Sajnálom, de elfelejtettem. 🙁

Az Üvegtigris első része egyszerűen bájos – van benne helyzetkomikum, de a kisstílűségből kitörni akaró (de nem tudó) emberek lehetetlensége sokkal inkább élvezetes és vicces. Sajnos a második részre maradtak a gegek, az idézhető poénok közül csak az maradt meg, amit a címben idéztem is.

Ja, és az utolsó 10 perc – az egy teljes káosz. Nulla rendezés, beb*sztak egy rakás színészt és statisztát, meg egy operatőrt, oszt hajrá. Nagyon gyenge, és rossz szájízt hagy – könyörgöm, ilyet többé ne!!!

u.i.: Király Sanyit (Horváth Lajos Ottó) sürgősen el kéne felejteni, mert kúúúúrvára idegesítő! Az első részben még elment, de ebben a filmben nincs olyan jelenet, hogy ott ne ugráljon – minek????

Egy újabb érdekes adat

Ha valaki esetleg azt gondolta volna, hogy Sas József egy ripacs, pocsék műsorral, akit a kutya se néz, és nem is érti, mit keres még a tévében, hát az most biztos meglepődik. Az indexen olvastam:

A legnézettebb szilveszteri műsorok (Teljes lakosság)

1. Búék Mikroszkóp – Szilveszteri Sas kabaré (TV2) 2 533 162
2. Irigy Hónaljmirigy-show (TV2) 2 368 639
3. Activity (TV2) 2 209 603
4. Magyar Banán /Parodiashow/ (TV2) 1 734 386
5. Csaó Darwin! (TV2) 1 554 391
6. Önök kérték – Kívánságműsor (M1) 1 442 117
7. Bazi Nagy Vita – Különkiadás (M1) 1 412 817
8. Önök kérik – Élő kívánságműsor (M1) 1 378 755

Valamint ennyit arról is, hogy szűnjön meg a Csaó, Darwin és a teljes M1 csatorna, mivelhogy senki nem nézi. Miért is vennék le ezeket a műsorokat a palettáról, ha az emberek megnézik ezeket? Miért lennének olcsóbbak a kamerás mobilok, ha az emberek így is megveszik őket?

2006 – BUÉK

Végre sikerült együtt buliznom skizofrén második énemmel, és még fotógép is volt a közelben! Ráadásul ez egy szilveszteri parti-parti keretében történt!

A buli egyébként tök jól sikerült, csak sajnos a fiatalok hamar kidőltek mellőlünk, pedig én már titokban elhatároztam, hogy megvárom a pirkadatot és elénekeljük a “Hajnalban még a nap is más…” c. nótát (United?). Ja és abszolút kultúrbuli sikeredett, mindössze nekem sikerült levernem egy fotógépet a szekrény tetejéről, de szerencsére egy nagy tál franciasalátába esett, így nem tört össze. Még ma délelőtt is a sárgarépa-darabokat kotorásztam ki a kártya-aljzatából, de a főzelékillaton kívül semmi baja nem lett szerencsére. Ja, meg összetört egy pohár, Erika volt zúzós hangulatban… 🙂