Tovább égetem magam….

…ezúttal egy ninjahuszárot rajzoltam. A befotózás után olyan sötét lett a kép, hogy kénytelen voltam felvenni maxra a fényerőt meg a kontrasztot, attól lettek ilyen hülye színei. Persze ehelyett azt fogom mondani, hogy pont így akartam, thiz iz art…

Ninja%20husz%E1r

(Tudom, hogy nem tudok rajzolni, de azért próbálok gyakorolgatni)

Valaki….

…mondjon már egy blog motort, aminek nem kell adatbázis-kezelő (szerintem nevetséges, hogy SQL kell egy naplóhoz!!!), és normálisan kezel képeket. Ettől a pppblogtól egyszerűen hidegrázásom van már! Sajnos arra meg nincs időm, hogy írjak egyet, pedig nyilván az lenne a legtutibb, mert az tényleg kézreálló lenne… a baj az, hogy ez a pppblog meg annyira bonyolult (ennek a szerzője sem írt saját kódot, hanem két másik php-s szoftvert hegesztett össze), hogy nem piszkálnám bottal se. Pedig már bele kellett javítani vagy 5-6 helyen így is. 🙁

Na még ez is

Kicsit kezd elegem lenni a patikus-népségből is. Gondolkodtam, hogy vajon miért van az, hogy a pékek, autószerelők és bankosok nem vonulnak az utcára, pedig őket is érinti jópár változás, aztán rájöttem: A patikusok azt hiszik a szakszervezetükkel együtt, hogy ők valamiféle felsőbbrendű, kiemelten okos csoport tagjai, akiknek egyszerűen jár a kiemelt bánásmód.

Hát, kérem szépen, NEM JÁR. Lehet, hogy külön képzés kell hozzá, de attól ugyanolyan az én szememben “kutyaközönséges” szakmunkásnak teccenek lenni, mint az esztergályosok (ahhoz is külön képzés kell ugyanis).

Tojó, at least

El is felejtettem írni, hogy közben kész lett a Tojó. Én természetesen szebbet szerettem volna, de már kezdem megszokni. Főleg az illesztéssel van bajom, meg hogy a csavarokat azért sikerült összebaszni (normálisabb helyeken a csavarokra úgy vigyáznak, hogy gumi- vagy szövetbetétes dugókulccsal szedik le, hogy később ne nagyon látszódjon, hogy szét volt szedve. Elsősorban nem arra gondolok, hogy majd le akarom tagadni, hanem arra, hogy attól függetlenül nem muszáj látszania a dolognak. Ettől függetlenül nem panaszkodom, nem lett rossz, a festék csak pár helyen folyott meg a sarkokon és az nem a karosszériás hibája – majd legközelebb, ami remélem sose lesz, nem kérem a fényezést és elviszem én valahová, akkor már csak magamat hibáztathatom, ami mégiscsak jobb).

Majd feldobok képeket, azóta a fotógépem is megjavították (ja ez a másik vicces dolog, hogy nem igazán van fotóm idén nyárról, mert elromlott a gape és az Extrém Digitálisznál egy hónapig tart csak az árajánlat adása a javításra. Amikor rájuk szálltam, akkor érdekes módon 3 nap alatt meg is javították. Persze akkorra már véget ért a szabadságom…)

Közben az Önkormányzat biztosítójától is megjött a papír: Az Önkormányzat felelőssége nem megállapítható, tehát nem fizetnek. Természetesen polgári peres útra vihetném a dolgot. 🙁 Csak tudnám, hogy akkor minek van egyáltalán ez a biztosítás…

Egyébként a Daihardhoz képest ez az autó annyira mafla, billegős, hogy egyelőre nem nagyon szeretem. Olyan, mint egy motorcsónak; nehezen lendül be, nehezen fordul. Nyilván ez is szokás kérdése. Ma reggel (tudom bazmeg hogy autómentes nap van, de el kellett vinni zöldkártyáztatni) ki akartam előzni egy szarakodó Suzukist, hát rendesen nem sikerült, vissza kellett sorolnom. Meg kell szokni, hogy ez nem az a súly-lóerő arány, mint a Daihard. 🙁

Rohadjatok meg

Hír: “Kifosztották a tévészékházat ostromló garázdák a Magyar televízió történelmi kiállításának tárlóit. A rablók elvitték a Cicavízió népszerű bábfiguráit, a legendás Mazsolát, Manócskát, Tádét és Böbét. Magukkal vitték a köztévé legendás munkatársai – Tamási Eszter, Déri János és Knézy Jenő – tablóra kiakasztott fotóit is, írja a Blikk. A garázdák összetörték a kiállított ősrégi kamerákat és tévéket, a vadonatúj plazmatévékhez azonban nem nyúltak.”

Valójában ez az, amit taplóságnak hívnak. Tényleg azt nem értem, hogy a rendőrök ismerik is a legnagyobb részét ezeknek a primitív agyatlan embereknek, hát akkor miért nem mennek oda 5-6-an egyhez és verik szarrá úgy, hogy élete végéig ez legyen a legnagyobb élménye?

Gondolom, kiadta valaki a parancsot, hogy meg kell ostromolni a székházat, de arra vonatkozólag már nem volt parancs, hogy utána mit kéne tenni. Ezért voltak teljesen tanácstalanok, amikor végre bejutottak. Biorobot, bazmeg.

Raiz dat Jolly Roga’

Sikerült eljutni a Karib-tenger kalózai c. filmre is. Hát. Röviden: 7/10. Ha belevesszük, hogy Gore Verbinski rendezte, akkor 6.5/10 lenne, a Weather Man után elég nagy elvárásaim vannak vele szemben, de most ezt ne vegyük figyelembe.

Sok ember panaszolta a premier környékén, hogy mennyire gáz már, hogy megszakad a történet a közepén. Mit ne mondjak, én már 20 perccel korábban fohászkodtam, hogy bár végetérne már. Hogy lehet ennyire elhúzni egy történetet?

Olvastam anno a Dr. House-zal kapcsolatban, hogy az egész sorozatban nem az volt a nehézség, hogy kiagyalják a különféle furfangosabbnál furfangosabb betegségeket, hanem hogy hogyan oldják meg, hogy a betegek részenként legalább 2-3x halálközeli állapotba kerüljenek, hogy meglegyen az izgalom. Kb. ugyanezt éreztem itt is – a film eleje szerintem teljesen jó, minden benne van ismét, ami egy jó kalózfilmhez kell. Azután elkezdtek agyalni, hogy hogy a fenébe tudják az izgalmat fenntartani 2,5 órán keresztül úgy, hogy a 3. részre is maradjon történet. Nyilván a stúdiótól 50km-re is lehetett érezni az izzadtságszagot, de mégsem jött össze. A film 2/3-ánál már tényleg azt mondtam, hogy ennyi elég lenne.

A történet röviden amúgy: A Kelet-Indiai Társaság elhatározza, hogy átveszi a hatalmat a tengerek felett – ehhez szükségük van Jack Sparrow (Johnny Depp) iránytűjére, melynek segítségével megtalálják a Holtak Kincsét, annak segítségével pedig a Bolygó Hollandi nevű hajón szolgáló halott kalózokat tudják zsarolni és uralmuk alá hajtani. (Ha ezt történetesen komolyan venném, akkor azért elgondolkodnék, hogy vajon meddig tudnám kontrollálni azokat a zombie-kat, akiknek semmi veszítenivalójuk nincs, de ezt hagyjuk.)
Ennek céljából letartóztatási parancsot szereznek Will Turner és Elizabeth Swann ellen, akik épp házasodnának, mikor bedugják őket a dutyiba. És már itt is vagyunk történetünk kezdeténél: Willt ráveszik, hogy szerelme szabadulásának reményében szerezze meg Sparrow iránytűjét.

Rengeteg bonyodalmas, részben felesleges, részben vicces kaland következik ezek után; amelynek a végén elérünk a történet csúcspontjára, egyben nagyjából a közepére. Igazán csak arra volnék kíváncsi, hogy mivel általában a film végére kerül a csúcs, még mivel fogják tudni fokozni a dolgokat a harmadik részben. Vagy egy teljesen meghökkentő dologgal, vagy semmivel.

Miért érdemes megnézni ezt a részt?
1. Különben nem értenénk a harmadikat
2. Sokkal turbósabb digitális trükkök vannak, jók a harcok, a kannibálok viccesek
3. Nekem pl. kifogyott az összes olvasnivalóm…

Viccen kívül: Jó kis film ez, újra azt adja, amiből mostanában hiány van: klasszikus, jól kidolgozott kalózfilmet. Érdemes, bárcsak 120 perces lenne.

Vegetári János szív

Kis cégünknél tegnapelőtt úgy gondoltam, hogy kipróbálom a “zöldséges tészta négysajtos mártással” címzetű ételt, ami az egyetlen vegetáriánus étel volt (minden nap csak egy ilyen van). Hát, odabasztak elém egy kb. fél adagnyi kaját, ami állt egy fél marék egykor gyorsfagyasztott, majd kicsit zsírban (margarinban stb.) megforgatott zöldségkeverékből, kb. 25 darab vastagabb csőtésztából és valami lisztes, trappistasajtos öntetből. Én simán 100 forintból kihoznám, de pofátlanul 450 forintot kértek érte.

Ja, nem lett volna kötelező megvenni, de egyrészt a többi kaja nem jött be, másrészt nem is voltam túl éhes. (Persze ettől még looser vagyok.) Mindenesetre elgondolkodtam és elkezdtem figyelni, hogy vegetáriánus kaja címszó alatt milyen éttermek mit, mennyiért árulnak. Ugyanis úgy tűnik, hogy elterjedt nézet az, hogy a vegetarianizmus valamiféle úri huncutság, és a vegákat jól le kell húzni szemét zöldségekkel jó drágán.
Kb. hasonló, mint a teljesen hülye másik nézet, hogy “ja, bankos vagy, akkor Te biztos sokat keresel”, hát mi a faszért keresne a szerencsétlen többet, mint a hasonló munkakörben máshol dolgozók? Azért a bankok se hülyék, hogy többet fizessenek…