"Tókiói fergeteg"

Tegnap megnéztem a “Halálos iramban – A tokiói hajsza” c. filmet. Figyelmeztető jelnek kellett volna vennem, hogy nem volt ember, aki meg akarta volna nézni velem. 🙂 Sajnos óvatlan módon megtekintettem, és csak annyit tudok mondani, hogy faszság. A film elején Tokióba kerülő lófaszjankó (bocs, akkor: zöldfülű) amerikai tinigyerek rövid idő alatt félig megtanul japánul, azonnal átlátja a bonyolult hierarchikus társadalmi rangsort és udvariassági szabályokat, majd nem utolsósorban megveri a kb. 20 éve driftelő helyi erőket. Természetesen azért, mert jó mestere van, aki az egyik csúnyabácsi közreműködésével meg is pusztul, hüpp-hüpp, kár volt azért a szép autóért.

A film vége abszolút rotefelmaó, amikor egy eredeti japppán drift versenyen két amerikai (egyikük naná, hogy Vin Diesel, akinek ezt a kb. fél perces szerepet tudták kifizetni) indul egymás ellen, mint fő nagymenők. Ráadásul a figyelmes filmkészítők képesek voltak amerikai autókat (na jó, azért Nissan motorral) becsempészni a filmbe, fuckin’ miserable. A film rövid mondanivalója, hogy “egy utolsó senkiházi jenki is lenyomja bármelyik japppánt, ha jó öreg amerikai vas van a segge alatt”. Ami persze szánalmas.

Az én rövid mondandóm: 0,5 / 10. Azért kap fél pontot, mert jók voltak az autók hangjai, milyen kár hogy kurvára kihallani, hogy utólag “szinkronizálták alá” a kocsik hangját is, emiatt elég furcsa, hogy mindig leszabályozáson mennek a motorok, függetlenül az éppen aktuális manővertől. Na mindegy, csak újból felidegelem magam. Asszem, ez már nem érte el a mozi színvonalat sehol a világon, most már azt is tudom, hogy miért, és a megnézéssel ez volt a célom. Dörgöltem is lefelé a gépről… 🙂

UPDATE: Ja, eszembe jutott, hogy volt még egy jó jelenet: a jakuza nagybácsi megdorgálja az unokaöcsit, aki túlságosan lazán kezeli a pénzügyeket. Ez azért volt jó, mert végig japánul beszéltek, és mégis lehetett érteni az egészet, hála a rengeteg eddig felhalmozódott maffia-film klisének.

Root jelszó crack bank phishing

Zsoltika tanácsolta, hogy adjak érdekesebb címeket, hátha felpendű’ a blogg. Igazából ez a hozzászólás a szilveszterre készülő SixAmp-ról fog szólni, azért hogy ne kelljen tépni a számat többet a “hogyműködik?”, “mikorjönaszámom?”, “milyenszámokjönnek?” kérdésekre egyesével felelni. Szóval tessék végigolvasni, érdekes! 🙂

Az alapötlet az, hogy az igazi DJ-k is zenei blokkokat alkalmaznak; tehát jön fél óra latin, aztán fél óra funky stb. És közben figyeli a közönséget, hogy mennyire veszik a stílust, ha nem annyira, akkor vált. Valami ilyesmit szerettem volna megvalósítani. Atomgép barátom ismét nagy segítségemre volt, hogy megalkothassuk a SMICI ™ algoritmust, amit a lejátszó használ. Röviden:

1. Minden számnak van egy éppen aktuális pontszáma, ami abból áll össze, hogy mennyire népszerű az előadó, és azon belül mennyire népszerű maga a szám.

2. Blokkonként halad, mint egy DJ. Egy-egy zenei blokk hosszát (tehát hogy hány számból fog állni) annak népszerűsége határozza meg. Ezt a népszerűséget az adott stílusba tartozó számok népszerűsége alapján határozzuk meg. Ez határozza meg azt is, hogy melyik blokk következzen; annyi kitétellel, hogy amelyik blokk véget ért, az nem jöhet újra, bármilyen népszerű is.

3. Két szám mindig tutti biztos: amelyik szól, és a közvetlenül utána következő. Tehát ha egyszer kiszámolta, hogy a következő szám “Shakira: Objection”, akkor bármennyi szavazat érkezik be más számokra a kategórián belül, Shakirától nem lehet elvenni a dicsőséget (és a jogdíjat :-). Persze ha közben egy számra sok szavazat érkezik, akkor Shakira után fog jönni.

Itt egy kép is. Még nincs kész, azért vannak üres helyek ott, ahol kéne lennie valaminek.

Sixamp%20screenshot

Statisztika

Attis (szerintem azért, mert égetni akart) kérdezte, hogy van-é statisztika a blogról. Íme:

Október: 2590 hit
November: 2055 hit
December: 714 hit

Egész tűrhető. Az már siralmasabb, hogy ez az 5k találat összesen 106 egyedi látogatótól jött össze (bizony, a webszerver most is figyel téged!) – én ezt is nagy eredménynek tartom, nem olyan kevés ez.

A napi statisztikából az látszik, hogy a csütörtök fekete nap, mivel alig van látogató. A legaktívabb napok a kedd, szerda.

Nagy bánatomra a látogatások időtartama az esetek 60%-ban csak fél-egy perc… esetleg tegyem bonyolultabbá az oldalt? 🙂

Na ki ez?

Tegnapelőtt ismét rajzoltam, ezúttal szeretném, ha kitalálnátok, hogy kit ábrázol a kép. Attis másodikra majdnem eltalálta, de a többiektől ennél jobb eredményt várok… 🙂

th_nakiez.jpg

Köszönöm Attisnak, hogy befotózhattam nála, mivel az én fotógépem most valahol máshol van.

UPDATE: Bocs, nagyon siettem a rajzzal, a szája meg a pipája eléggé el lett nagyolva, de ugye még be tudom pótolni…

Ezt most nem értem…

Hallom a hírekben, hogy a Cora áruházban egeret, penészes falakat, retket és patkánymérget találtak a raktárakban, és emiatt a Pest Megyei Állategészségügyi (vagy miaf…) Hivatal 4,9 millió forintra büntette.

Múltkor meg azt hallottam, hogy a Tesco-t, mivel visszeső, sokadik alkalommal sértette meg a reklámtörvényeket (valamit ismét reklámozott éppen, amit nem is lehetett kapni igazából), 1,5 milliárd (!!!) forintra büntizte a GVH.

Én úgy gondolom, hogy ha átb.sznak pár embert, akkor az közvetlenül azért nagy károkat nem okoz, legfeljebb idegzsábát lehet tőle kapni. Ha viszont a szemetes, egeres, patkánymérges kenyeret kell ennem, akkor az igenis egészségre ártalmasabbnak tűnik. Szóval most azt nem értem, hogy miért ilyen nevetséges összegre büntizik a Cora-t?! Ha a Tecso trükkje megért másfél milliárdot, akkor a Cora hanyagsága is megérne vagy 100-200 milliót, vagy nem?

Ez az 5M Ft kb. annyi, mintha valakit megbüntetnének 1000 forintra betörésért…