Metallica statisztika és élménybeszámoló

A múltkor jóslásokba bocsátkoztam arról, hogy a Metallica-koncerten milyen számok lesznek – nézzük, mennyire jött be a dolog.
metalica2010bp.jpg
A 18 számból eltaláltam 13-at, ez 72,2%-os találati arány, nem is rossz. A számok sorrendjét viszont kicsit megkavarta a zenekar, úgyhogy ha a sorrend is számít, akkor csak a számok egyharmadát találtam el, ez már annyire nem hangzik jól.

A koncertről: Nos, nem volt olyan faja, mint gondoltam. A Puskás Ferenc stadionban lévő teltházas koncertek hering-effektusáról kár is szót ejteni, de a hangosítás annyira gázos volt, hogy az első két számot konkrétan fel sem ismertem, mivel az ének egyáltalán nem volt hallható, a basszusból csak annyit észleltem hogy lobog a gatyaszáram, a dob elvitt mindent és a lead gitár nem hallatszott. Aztán sikerült állítani valamit a hangtechnikusoknak, mivel kicsit jobb lett a helyzet, de a dobot és basszust így is túlreprezentálták.

Azt hiszem, a banda is érezte, hogy nem kéne erőltetni az új albumot túlságosan, mivel nem koncertre valók. Mivel viszont mégiscsak a Death Magnetic Tourt nyomják, négy számot (22,2% :-)) lejátszottak, a többi régebbi volt. De valahogy a hangulat nem volt az igazi – az elején még mindenki fel volt pörögve, volt is kis pogó, de aztán mindenki csak állt, maximum a fejét bólintgatta. A “One” alatt pörgött fel kicsit jobban a hangulat talán, de a koncert végére kicsit csalódott maradtam. A csapat közvetlen és szerény szövegelése viszont nagyon szimpatikus volt, ezzel felhozták magukat 7 / 10-re. (És persze az sem volt rossz, hogy lenyomták a Blackened-et és Harvester of Sorrow-t is!)

Megkérdeztük az utca emberét, hogy mi a véleménye. Tessék:

Krisztián, 33 éves sportoló: “Szerintem jó volt. Főleg a dobos nyomta nagyon jól. A vájtfülűek lehúzták, de kit érdekel, én jól éreztem magam.”

József, 34 éves vállalkozó: “Az új album túl technikás, nem való az koncertre. Nekem már akkor jó volt, amikor lement a Master of Puppets, mi mást kívánhattam volna még? Na jó, mondjuk a Call of Ktulu-t.”

Szóval, nem volt ez rossz, de többet vártam a világ legprofibb rockgyáros bandájától. Én is egyetértek Józseffel: Old shit good, new shit bad – sorry, Guys.

Mágikus flóta + Fantomasz az operában

Jameg voltunk a Varázsfuvolán is, még december végén. Na az is fasza volt! 🙂 Sajnos a részleteket elfelejtettem, csak az maradt meg, hogy a “Zauberflöte” szótagszáma miatt a magyar fordításban is “Mágikus flóta”-t énekeltek. LOL!

Voltunk Anyuval az Operaház Fantomján is, naná hogy a Madáchban. Annyira megnézném már egyszer élő zenekarral is…! Posta Victor játszotta a Fantomot, sokkal rosszabb volt, mint Sasvári. Mondjuk Sasvárit igen nehéz is utolérni. 🙂 Erről ennyit, a sztori ismert, a zenét tudjátok, a faaaantom ez a titokzatos lééééény….