Zak McKraken…

…and the Alien Mindbenders

Végignyomtam egy játékot, amivel anno még C-64-en játszottam rengeteget de képtelen voltam végigvinni. Kalandjáték, naná, mi mással szoktam én még játszani? 🙂 Levont következtetéseim:

1. Az Internetes segítség igen jól jött, enélkül semmi esélyem nem lett volna
2. Ez a játék agybeteg
3. Sokkal-sokkal nehezebb mint egy mai kaland. Elképesztő, egyszerűen. Semmi segítség nincs, mindent meg lehet fogdosni, és néha 2-3 pixel nagyságú területre kell kattintani a továbbjutáshoz.

Aki képes elviselni a ma már nem is primitívnek, hanem barlangrajznak megfelelő grafikát, rendelkezik kb. Stephen Hawkingot megszégyenítő kombinációs képességekkel, és jól szórakozik a Lucasfilm Games poénjain, szedje elő. 🙂 Scummvm rulez.

zak_mckracken_03.gif

4 thoughts on “Zak McKraken…”

  1. Mondjuk, related: mit vettem tavaly előtt Nórinak karácsonyra? (Akkor még egy hónapos volt nem értékelte túlzottan, de hamarost!)

    SNES + Super Mario World.

    És nem, nem magamnak, azóta csak egyetlen egyszer vettem elő, rögtön vásárlás után, hogy teszteljem, megy-e. Megy. 5k HUF, teszvesz.

  2. Vicces ötlet, biztos szeretni fogja. Én életemben először 8 éves koromban, egy vérgazdag osztálytársamnál nyomtam Atari gépen játékot, ami végtelenül primitív volt. Aztán ugyanez a srác kapott egy C64-et is később… Ismerős ötéves kölyke meg úgy nyomja már a PC-t mint a huzat és már a betűket is megtanulta. Komoly…

  3. Állítólag direkt azért csinálták ilyen nehézre, hogy minnél többen megyvegyék a végigjátszási könyvet.

    De volt a játékhoz segítség, a dobozában volt egy újság, ami tele volt hülye hírekkel, amik valójában utalásokat tartalmazatak egyes rejtvények megoldására.

  4. @Wertzui: Egy végigjátszási könyv tényleg jól jöhetett akkoriban. De akkor is… aki egy ilyet végigvisz, akár segítséggel, utána egy Syberia már nudli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *