The November Man (2014)

the_november_manPierce Brosnan összeproducerkedett magának egy filmet, amiben saját maga játssza a főszerepet és megmutatja  világnak, hogy tud ő még keménytökű lenni 61 évesen is (hiszen Liam Neeson-nak is összejött), na ezt meg kell nézni (főként, mert Brosnan egy komoly színész pl. Stallonéhoz képest).

Peter veterán CIA ügynök, aki – miután egy tanítványa (David), direkt parancsát megtagadva rálő egy merénylőre, megölve ezzel egy kisfiút is – visszavonult. Volt főnöke azonban több év kihagyás után azt kéri, térjen vissza egy akció erejéig (érzitek eddig a sztori eredetiségét, ugye?). A cél egy ember kimentése Oroszországból – ez a bizonyos ember szerelme, akitől kislánya is született. Megvan hát a motiváció, ráadásul Natalia terhelő bizonyítékokat tud szerezni valami orosz maffiózóval szemben, aki épp államfőnek szeretné kineveztetni magát és ez annyira nem lenne jó az USA kormányának.

A kavarás már a kimentéskor kezdődik, ugyanis egy másik CIA csapat is megjelenik, köztük David (a régi tanítvány), aki lelövi Peter nagy szerelmét. Natalia halála előtt még elmondja, hogy ki a kulcs személy, aki a maffiózó (Fedorov) ellen tanúskodni tudna. A neve Mira. A hajsza ezután Mira után indul, a szálak Belgrádba vezetnek. Feltűnik még egy ukrán bérgyilkosnő is, meg pár Fedorov-val régebben (amikor az orosz hadsereg tábornoka volt a Csecsen háború idején) együtt dolgozó emberke is felbukkan. Ez azért érdekes, mert ezek közül egyre többen halnak meg – úgy tűnik, Fedorov szeretné eltemetni a csúnya múltját, mielőtt fényes jövője elindulna.

Sok-sok kiszámítható, de azért jó drámai elemekkel megoldott fordulat és sok akció után végül sikerül megnyugtatóan zárni az ügyet persze.

Mi az, ami tetszett?

  • Brosnan nem akar 30 éves kommandósokat megszégyenítő módon küzdeni, nem szálltak el, kevés a CGI is. Brosnan szerencsére tudja, hogy kell eljátszani egy szerepet, valószínűleg nagyon nem is volt neki megerőltető, jól csinálja
  • Szintén Brosnan, mint Peter, egy öreg CIA ügynökhöz méltóan nem vacillál, nem szarozik, aki eléáll azt lenyírja. Hell yeah!
  • Az Olga Kurylenko által alakított Mira is jól elkapott szerep, nem válik akcióhős egy egyszerű átlagpolgárból, illetve a bérgyilkosnő sem terminátor, a végén kap egyet oszt kifekszik

Mi az, ami nem tetszett?

  • Ezt a filmet már 3x leforgatta Liam Neeson, előtte meg Roger Moore vagy négyszer. De azért még szódával elmegy!

Még egyszer nem nézném meg, de mondjuk kapjon egy 4,7/10-et (imdb: 6,3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *